Foci

Kikapott az Atlético, a Barca már szinte bajnok

Mivel a Barcelona labdarúgócsapata botlott a spanyol bajnokság 33. fordulójában, így az Atlético Madrid előtt lehetőség nyílt, hogy ha csak minimálisan is, de nyomás alá helyezze a listavezetőt. Jelentjük, nem sikerült, Diego Simeone együttese ugyanis kikapott a Real Sociedad vendégeként. Nem is kicsit.

Willian José szerezte a találkozó első gólját 27. percben és az Atlético hiába próbálkozott a későbbiekben, nemhogy pontot nem sikerült szerezniük, hanem kaptak két újabb gólt a hajrában, mindkettőt Juanmi szerezte. Ez egyébként zsinórban a negyedik nyeretlen idegenbeli meccse volt az Atléticónak, ilyenre 2013 óta nem volt példa.

Mindez azt is jelenti, hogy a Barcelona szinte már ünnepelheti a bajnoki címet. 12 pont az előnyük és már csak öt forduló van vissza. Világszenzáció lenne, ha az Atlético innen be tudná előzni a katalánokat.

Az összefoglaló:

Ha a hétvégén a madridiak kikapnak a Betistől hazai pályán, akkor már a 34. fordulóban meglesz a bajnokavatás, függetlenül attól, hogy a Barcelona a kupadöntő miatt nem is lép majd pályára – a Sevillával játszanak szombaton. Utána az Atlétinek pontszámban még lenne esélye befogni a Barcelonát, de az egymás elleni eredmény a katalánoknak kedvez.

Közben a szezon csodacsapata, az újonc Girona 2-1-re nyert az Alavés otthonában, mindössze négy pontra nemzetközi kupaindulást érő hatodik helytől.

Eredmények – La Liga, 33. forduló

Real Sociedad – Atlético Madrid 3-0 (1-0)
Gólszerzők: W. José (27.), Juanmi (80., 90+2.)

Alavés – Girona 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Pina (90+1.) illetve Garcia (59.), Stuani (86. – 11-esből)

Nyitókép: ANDER GILLENEA / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik