Foci

Tombolnak az állatvédők a focimeccsen show-elemként használt medve miatt

Kiverte a biztosítékot az állatvédőknél, amikor az orosz harmadosztályú futballbajnokságban, a Masuk Pjatigorszk és az Angust meccse előtt egy medvét, Timet vezettek a pályára, amely megtapsoltatta a közönséget, majd tőle vette el a játékvezető a labdát.

“Nemcsak embertelen és oda nem illő, de egyenesen veszélyes egy fogságban tartott medvét arra felhasználni, hogy átadja a labdát. A medve Oroszország egyik szimbóluma, úgyhogy remélem a helyi emberek mutatnak némi könyörületet, és abbahagyják az állat zaklatását” – nyilatkozta Elisa Allen, a PETA nevű állatvédő szervezet igazgatója.

Brian de Pal, a Négy Mancs nevű angol állatvédő egyesület vezetője is dühöngött, szerinte szomorú, hogy sokan szórakoztatónak találják a jelenetet, amely számára inkább nyomasztó volt. “Egy megláncolt, szájkosaras medve számára hatalmas stresszt jelent, hogy egy rakás ember előtt arra kényszerítik, hogy természetellenes dolgokat műveljen. Ez fizikailag és szellemileg is nagyon rossz hatással lehet az állatra”.

Volt olyan felvetés, amely szerint az oroszok a nyári foci-vb megnyitóján is szerettek volna egy hasonló medvés mutatványt előadni, de valószínűsítjük, hogy a mostani felháborodás után elállnak az ötlettől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik