Foci

Kassai Viktorra vallott Patrick Mevoungou a bíróságon

A Blikk számol be arról, hogy a sikeres magyar játékvezető, Kassai Viktor és a 18-szoros magyar válogatott diósgyőri, Lipták Zoltán bírósági perében utóbbi egykori csapattársa, a kameruni Patrick Mevoungou rasszista vádakkal illette Kassait.

Az ügy azért került a bíróság elé, mert egy tavaly április meccsen Liptákot épp a 42 éves sporttárs küldte le a pályáról, és a korábbi válogatott ötmeccses eltiltást is kapott. Ez ellen fellebbezett a DVTK, a játékos pedig azt mondta, afrikai csapattársától azt hallotta, rasszista szavakkal illette őt a bíró.

Emiatt most a jó híre megsértése miatt személyiségi pert indított Kassai, így kerültek hárman a bíróságra.

A tanuként beidézett Mevoungou szerint Kassai ordénáré módon elküldte őt, miután többszös is szóvátette neki a kérdéses szituációt.

A vitatott ítéleteket általában meg lehet beszélni a bíróval, de ő határozott volt, amikor harmadszorra odamentem hozzá, azt mondta: shut up, negro (magyarul pofa be, néger), majd azt mondta rám, hogy f.szszopó vagyok. A félidőben mindezt jeleztem az edzőmnek és a csapattársaimnak

– mondta a játékos. A játékvezető viszont máshogy emlékszik.

Nem mondtam neki semmilyen sértő megjegyzést, sőt, az egész mérkőzésen egyáltalán nem beszéltem vele. Sajnálom, hogy idáig fajult az ügy, azonban kiállok az igazamért, hiszen emiatt komoly kellemetlenségek értek.

A tárgyalások folytatódnak, az ügynek még korántsincs vége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik