Foci

Fabio Capello többé nem edzősködik

Fabio Capello bejelentette, hogy befejezte labdarúgóedzői pályafutását, írja az MTI. A 71 éves tréner – aki korábban az AC Milant, a Real Madridot, az AS Romát és a Juventust is irányította – június óta ült a Csiangszu Szuning kispadján. A csapat tavaly a 12. helyen végzett a kínai bajnokságban, az új idényt pedig egy győzelemmel és két vereséggel kezdte és az olasz szakember március végén, három forduló után közös megegyezéssel távozott. Ezzel egyben esélyessé vált az olasz válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

Már van tapasztalatom kapitányként az angol és az orosz válogatottal is. Szerettem volna még egy klubcsapatot irányítani és a Csiangszu Szuning volt pályafutásom utolsó állomáshelye

– jelenttette be Capello.

Mindent elértem, elégedett vagyok, és most már azt élvezem, hogy szakértőként dolgozom, hisz ezzel a szereppel mindig csak nyerni lehet.

Capello legnagyobb sikereit az AC Milan trénereként érte el, amellyel többek között négy bajnoki címet és egy Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett. A Real Madriddal kétszer volt spanyol bajnok, az AS Romát olasz bajnoki címig és szuperkupa-győzelemig vezette, míg a Juvéval kétszer végzett az élen, de azokat a bajnoki címeket elvették a klubtól a calciopoli botrány következtében.

Nyitókép: Zhang tongzhou / Imaginechina

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik