Foci

A Dortmund már dolgozik azon, hogy leverje a Bayern Münchent

Matthias Sammer korábbi vezetőedző visszatér a Borussia Dortmund labdarúgóklubhoz, ahol tanácsadóként tevékenykedik majd. Hans-Joachim Watzke vezérigazgató pénteken elmondta, hogy Sammer az ő, valamint Michael Zorc klubmenedzser munkáját segíti majd, a csapat napi munkájában nem vesz részt.

Az 50 éves Sammer játékosként 1993 és 1999 között erősítette a Borussia Dortmundot, amellyel Bajnokok Ligáját és két Bundesliga-címet nyert. A német válogatottal arany- és ezüstérmet is szerzett az Európa-bajnokságon. Vezetőedzőként 2000 és 2004 között irányította a csapatot, amelyet bajnoki címhez és UEFA Kupa-döntőhöz segített.

Visszatérése azért számít meglepőnek, mert amikor 2012 és 2016 között a Bayern München sportigazgatója volt, némileg megromlott a viszonya a dortmundiakkal, de Watzke elmondása szerint már tisztázták a problémákat.

Olyasvalakire volt szükségünk, mint Matthias Sammer. Az elemzőképességére, a szenvedélyére, a személyiségére, és arra, hogy kívülállóként tisztán lássa klubunkat

– magyarázta a vezérigazgató.

A vezetőség további egy fővel bővül, akinek munkaköre minden szervezeti, futballszakmai, erőnléti és orvosi feladat koordinálása lesz a csapat körül. Erre a posztra két korábbi játékos, Sebastian Kehl és Lars Ricken a jelölt.

Azt továbbra sem lehet tudni, ki lesz a Borussia vezetőedzője a következő idényben, mert a mostani tréner, Peter Stöger maradása nem biztos.

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik