Foci

Hihetetlen öngól miatt marad le az Eb-ről a magyar U17-es válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott hazai környezetben játszhatta le a mérkőzéseit az idei Európa-bajnokság selejtezőjének elitkörében, egy szlovénok elleni döntetlen, majd a románok legyőzése után szerdán Izrael volt az ellenfél az MTK stadionjában. Szélesi Zoltán csapatának a döntetlen is elegendő lett volna ahhoz, hogy kvalifikáljon az Eb-re. Georges Leekens, a felnőtt válogatott kapitánya is kilátogatott az összecsapásra.

Az első félidőben az izraeliek játszottak veszélyesebben, vezetést azonban nem tudtak szerezni. Nem úgy a második játékrész elején, amikor egy veszélytelen beadás után Vida Kristóf a saját kapujába továbbította a labdát. A 66. percben majdnem kétgólosra nőtt a különbség, Ofek Ovadia lövése után a keresztlécen csattant a labda. A folytatásban is a vendégek zárhatták volna le végleg a mérkőzést, nem tették és a 91. percben erre majdnem ráfaragtak, de Beke Péter lövése után a gólvonalról mentettek a vendégek. A lefújás után több magyar játékos is a gyepre rogyott elkeseredettségében.

A mindent eldöntő öngól:

Vida öngólja az U17-es magyar-izraeli meccsen

Nem ismétlődött meg a 2017-es bravúr: a magyar U17-es válogatott ezzel az öngóllal 1–0-ra kikapott Izraeltől, így nem leszünk ott az angliai Európa-bajnokságon.

Közzétette: M4Sport – 2018. március 28.

Vereségével a magyar válogatott a harmadik helyen zárta az elitkört és lemaradt a 2018-as kontinenstornáról. Szlovénia az első helyen jutott tovább, Izrael másodikként, míg az utolsók a románok lettek, ők mindhárom mérkőzésüket elveszítették.

Eredmény – U17-es Eb-selejtező, 7. elitkör

Magyarország – Izrael 0-1 (0-0)

Gólszerző: Vida (43. – öngól)

Fotó: MLSZ/Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik