Foci

Az angol csodabajnok edzője átvenné az olasz válogatottat

Claudio Ranieri egy interjúban elárulta, fontolóra venné az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) ajánlatát, ha felkérnék szövetségi kapitánynak.

Ha megkeresnek, elgondolkodom az ajánlatom, de aztán beszélek a klubom vezetőivel. Nincsenek olyan klasszisok, mint Riva, Del Piero, Totti, Baggio vagy Boninsegna, csak tehetséges fiatalok, akiknek időt kell adni, hogy beérjenek

– nyilatkozta egy rádióműsorban a szakember, aki szerint a következő kapitánnyal szemben türelmesnek kell lenni.

A 66 éves Ranieri jelenleg a francia Nantes trénere, de az utóbbi évekből a Leicester Citynél végzett kiváló munkája miatt szokták emlegetni. Az angol csapattal bajnoki címet szerzett a 2015/16-os idényben a kőgazdag élcsapatoknak fricskát mutatva, miközben végig rendkívül szerény maradt, csapata pedig remekül futballozott.

A szakember eddig egyszer volt szövetségi kapitány, a görögöktől viszont idő előtt távozott, mert a 2016-os Eb-selejtezők során nagyon gyengén szerepelt. Három hazai találkozóján – Románia, Észak-Írország és Feröer ellen – gólt és pontot sem szerzett, míg Finnországban 1-1-es döntetlent játszott.

Az olaszokat Luigi Di Biagio személyében jelenleg megbízott szövetségi kapitány irányítja. Ranieri mellett az utódjelöltek között Antonio Conte, Carlo Ancelotti és Roberto Mancini neve szerepel még.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik