Foci

Már nem csak a DAC-nál szól a Nélküled

Claudiu Niculescu, a FC Voluntari edzője úgy nyilatkozott a hétfő esti román bajnoki mérkőzés után:

A hideg ellenére tetszett ez a stadion és a hangulat kellemes és nagyon civilizált, volt, olyan amilyen minden stadionban kellene, hogy legyen. Bármelyik csapat, amelyik ide jön, nagy kihívással kell szembe nézzen. Amellett, hogy egy fantasztikus közönségük van, nagyon jó feltételeket biztosítanak. Lenyűgözött, az amit ma este itt láttam, legfőképpen a közönség.

Hogy mi váltotta ki a román szakember rendkívül sportszerű elismerését? A Sepsi OSK, azaz a Sepsiszentgyörgyi futballcsapat székely közönsége, a klub új stadionja, amelyet épp tegnap avattak fel egy telt házas 2-2-es döntetlennel. A székelyföldi Háromszék legjelentősebb magyarlakta városának labdarúgói kilenc hónap szünet után és a tavaly nyári első ligába jutás óta először térhettek vissza otthonukba, amelyet a magyar állam hathatós segítségével újítottak fel. A találkozó előtt itt is könnyfakasztóan szépen szólt a Dunaszerdahelyen már megszokott Ismerős arcok nóta, a Nélküled, méghozzá így:

Ilyen előzmények után a találkozó első félidejének végén, a szünet előtt nem sokkal az FC Voluntari meg is szerezte a vezetést egy, a helyiek által vitatott tizenegyesből. A második félidőben a Sepsi OSK is kapott két büntetőt, amelyeket Fülöp István értékesített. Íme a második:

Sokáig úgy tűnt a sepsiszentgyörgyi csapat győzelemmel avathatja az új otthonát, de a hosszabbításban Alin Bălan egy fejes góllal egyenlített, így 2-2-es döntetlennel zárult a pályaavató.

Vagyis nem, mert a találkozó végén felcsendült a Székely Himnusz is. A Sepsi OSK a román bajnokság rájátszásának alsóházában két döntetlennel az ötödik.

ROMÁN LIGA 1, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ

Sepsi OSK–FC Voluntari 2–2 (Fülöp 49., 71. – mindkettőt 11-esből, ill. Marinescu 45. – 11-esből, Balan 92.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik