Foci

Roberto Baggio Debrecenben tart előadást

Minden idők egyik legnépszerűbb olasz labdarúgója Roberto Baggio a Debreceni Egyetem tart továbbképzést, írja a haon.hu. A FuNino módszert a magyar edzők március 13-14. között tanulhatják meg a legendás egykori játékostól. Ez az a program, amit már a világ 31 országában alkalmaznak, többek közt az FC Barcelonában is.

A FuNino a Spanyol Labdarúgó Szövetség hivatalos oktatókönyve, egy optimális képzési modell a fiatal játékosok kreatív teljesítőképességének fejlesztésére. A program jelmondata, hogy a jövő futballja mindig a fejben kezdődik és a lábban végződik.

A két éves program a korosztályos képzéshez igazodva 5 modulból áll. Egy komplex utánpótlás-oktatási anyagot tartalmaz: életkornak, pályanagyságnak és korosztályos létszámnak megfelelően, az alapoktól egészen a felnőtt csapatig. A módszer különlegessége, hogy a fiatal sportolók kreatív teljesítőképességének fejlesztését orvostudományi vonatkozásban is vizsgálja, az agy kinetikájának (BrainKinetic) működését a szakmai stáb idegtudományi és agykutatóspecialistája elemzi.

A Debreceni Futballegyetem keretében március 13-án és 14-én a program első két modulját, a 6-14 éves korosztályra vonatkozó ismereteket sajátíthatják el a résztvevők. Az oktatói stáb tagja és egyben a program elnöke a Juventus, a Milan és az Internazionale egykori játékosa, az Aranylabdás támadó Roby Baggio, aki szintén részt vesz a Debreceni Futballegyetem márciusi kurzusán.

Kiemelt fotó: SVEN SIMON / picture-alliance / DPA 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik