Foci

Neymar egyedül kevés, hogy a PSG-ből csapatot csináljon

Az AC Milannal 1989-ben és 1990-ben BEK-győztes Arrigo Sacchi szerint önmagában Neymar megszerzése nem elég, hogy a Paris Saint-Germaint nagy klubbá tegye.

A 71 éves olasz tréner a L’Equipe című francia sportlapnak nyilatkozva arról beszélt, hogy nincs meggyőződve a PSG stratégiájának helyességéről, illetve szerinte kétséges, hogy a párizsiak helyes klubkultúrát alakítottak ki.

Mint ismert, a PSG a nyári átigazolási idényben 400 millió eurót költött Neymar és Kylian Mbappé megvásárlására, ezzel együtt a csapat a Real Madriddal szemben kettős vereséggel maradt alul a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, igaz, a brazil támadó a visszavágón sérülés miatt nem játszhatott.

A párizsiak hatodszor búcsúztak a BL-től az elődöntő előtt, a negyeddöntőben vagy a nyolcaddöntőben azóta, hogy 2011-ben a Qatar Sports Investments átvette a klub irányítását.

Egy játékos, bármilyen erős is legyen, nem egy projekt. Neymar nem projekt

– hangsúlyozta Sacchi. Felidézte, hogy amikor 1988-ban megnyerték az olasz bajnokságot, holland sztárjuk, Marco van Basten a harmincból mindössze három mérkőzést játszott végig. „Ha Marco van Basten lett volna a projekt, semmit sem nyerünk” – mondta.

Sacchi úgy véli, a PSG-nek először is megfelelő klubkultúrát kellene kialakítania.

Ahhoz, hogy nyerj valamit, a legfontosabb a klub: a víziója, a kompetenciája, a szabályai és a választásai. Csak ezután következik maga a csapat. Az az érzésem, hogy ezt a sorrendet a PSG-nél nem tartják be

– mondta a legenda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik