Foci

NB I-es csapattal hozták hírbe Bernd Storckot

A labdarúgó NB I 21. fordulójában a Vasas a Szombathelyi Haladás vendégeként kapott ki 3-0-ra, így visszacsúszott a kiesőzónába a csapat, az utolsó előttiek. Közben az utolsó helyen álló Mezőkövesd megkezdte a felzárkózást, így mindössze egy pont a két együttes között a különbség.

A Vasas október óta nem nyert bajnokit, kilenc meccs óta nyeretlen, ráadásul ebből csak kétszer sikerült pontot szerezni hét vereség mellett. Zsinórban öt zakónál járnak.

Michael Oenning vezetőedzőt már a jövőjéről faggatták a hétvégén, a német szakember akkor azt felelte, hogy a vezetőséget kell megkérdezni. Jámbor János többségi tulajdonos csak annyit felelt a Nemzeti Sportnak pár napja, hogy ahogyan a többi klubnál, úgy a Vasasnál is biztosan lesz majd edzőváltás, hogy mikor, azt viszont még nem tudják.

A NS szerdai számában foglalkozik az angyalföldi edzőkérdéssel, igaz leginkább arra jutottak, hogy sok a kérdőjel. Két lehetséges jelölt nevét azért így is bedobták:

  • a klubhoz több szálon is kötődő Mészöly Gézáét,
  • és a korábbi magyar szövetségi kapitány Bernd Storckét.

Mészöly legutóbb a Haladásnál dolgozott, 2017 augusztusában bontottak vele szerződést a szombathelyiek. Storck a magyar válogatott kispadján ült legutóbb, neki a rosszul sikerült vb-selejtező után (mely során Andorrától is kikaptunk) kellett távoznia.

Jelenleg azonban még Miachel Oenningnek hívják a Vasas vezetőedzőjét és az is elképzelhető, hogy marad. A német előbb megmentette a Vasast a kieséstől 2016-ban, majd bajnoki bronzig és kupadöntőig vezette a csapatot. A Vasas a hétvégén a bajnoki címvédő Budapest Honvédot fogadja.

Így áll az NB I:

Forrás. mlsz.hu

Nyitókép: Carlos Palma/NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik