Foci

Egyre többen támadták, így lemondott a bolgár játékvezetők elnöke

A klubok nyomására szerdán lemondott Petar Petrov, a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFSZ) játékvezetői bizottságának elnöke. A szövetség rövid közleményéből csupán annyi derült ki, hogy Boriszlav Mihajlov elnök elfogadta Petrov döntését.

A közelmúltban több klub – köztük a CSZKA Szófia és a Szeptemvri – követelte Petrov távozását, mert álláspontjuk szerint a bírók “tendenciózus módon” tevékenykednek a bajnoki mérkőzéseken.

Kedden a Levszki Szófia is csatlakozott a kezdeményezéshez, közölve, hogy a testület minden tagjának le kell mondania a bajnoki találkozókon tapasztalható elfogult játékvezetés miatt. A 26-szoros bajnokcsapat nyílt levelében undorítónak minősítette, hogy a bajnoki versenyfutásról a pálya helyett a bírói bizottságban döntenek.

Az elmúlt szezonokban számos alkalommal vádolták elfogultsággal a bolgár élvonalbeli játékvezetőket, mert állítólag kedveztek az elmúlt hat idényben bajnok Ludogorec csapatának.

Annyira elmérgesedett a helyzet, hogy Petrov szeptemberben a rendőrséghez fordult, mert egy bűnözői csoport megbízást kapott, hogy verje meg őt. Ilyen előzmények után nem is csoda, ha inkább magától távozott a posztjáról az elnök. Utódja még nincs.

Kiemelt fotó: novinite.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik