Élő Foci

Hiába a katari milliárdok, a Real Madrid kiverte a PSG-t

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének legnagyobb rangadójának első meccsén, Madridban a címvédő hazai csapat nyert 3-1-re. A meccs hőse a két gólt szerző, ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo volt.

A visszavágó előtt a másik oldal is reménykedhetett, hiszen a PSG gólt szerzett idegenben. Csakhogy Neymar a francia bajnokságban olyan súlyosan megsérült, hogy még a labdarúgó-világbajnokság is veszélybe került számára.

A második meccsen ez is látszott a francia csapaton, elöl veszélytelen volt a párizsi csapat, csak a szünet után váltottak ritmust. Akkor viszont érkezett az 51. percben Cristiano Ronaldo, aki zsinórban kilencedik meccsén szerzett gólt a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig történelmet írt. Eddig, ilyet csupán Ruud van Nistelrooy tudott korábban.

Később, már emberhátrányban egyenlített a PSG Edison Cavani találatával, de Casemiro szerencsés gólja megpecsételte a párharc sorsát, és a Real Madrid jutott a legjobb nyolc közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:

PSG (francia)–Real Madrid (spanyol) 1-2 (0-0)
Párizs, Parc des Princes, 20.45 (Tv: M4 Sport). Vezeti: Felix Brych (német)
PSG: Areola – Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Berchiche – Verratti, Thiago Motta (J. Pastore, 59. p), Rabiot – Mbappé (Lassana, 85. p), Cavani, Di María (Draxler, 76. p). Vezetőedző: Unai Emery
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Lucas Vázquez, Casemiro, Kovacic (Kroos, 71. p), Asensio (Isco, 85. p) – Benzema (G. Bale, 76. p), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: C. Ronaldo (51. perc), Casemiro (80. p); Cavani (71. p)
Piros lap: Verratti (66. perc)

Az első meccs végeredménye: 3–1 a Real Madrid javára.

30. perc

Nincs változás, gól nélküli döntetlen.

Az első sárga lap

A PSG-s Marco Verratti késett el, és rúgta fel Casemirót. Hiába reklamált, jogos a lap.

Eltelt negyedóra

Jó az iram, mindkét csapat játssza a focit. Sok van még hátra, nehéz elképzelni, hogy 0-0 lesz a vége.

Az első 10 perc

A PSG folyamatosan támad, uralja a középpályát. A vendégek nagyon nyugodtak, a kontrára építenek, hagyják labdázni Rabiot-ékat, viszont az ellentámadásaik életveszélyesek. A széleken Marco Asensio és Cristiano Ronaldo vár a lehetőségre.

1. perc

A találkozót a PSG kezdte.

Gyászszünet

A Bajnokok Ligája és az Európa Liga mérkőzések előtt a csapatok a vasárnap tragikusan fiatalon elhunyt olasz válogatott hátvédre, Davide Astorira emlékeznek.

Felszerelések

A hazaiak a szokásos sötétkékben, a Real Madrid fehérben játszik a mai nap.

A Zidane-faktor

Zinedine Zidane eddig 15 meccsen vezette a Real Madridot a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában, és 11-et meg is nyert. A maradék négy mérkőzésen kettő-kettő döntetlen és vereség a mérleg.

Fun Fact:

Cristiano Ronaldo zsinórban nyolc meccsen szerzett gólt a Bajnokok Ligájában. Ha ma is betalál, akkor egalizálja Ruud van Nistelrooy rekordját (9).

Olvasói sztorik