Foci

Hétfőn kapott volna új szerződést az álmában elhunyt olasz focista

Még mindig nehéz felocsúdni, pedig lassan egy nap eltelt azóta, hogy kiderült, Davide Astori, az olasz Fiorentina 31 éves csapatkapitánya elhunyt. Az egész futballvilág megemlékezett a szimpatikus védőről, Gigi Buffon például szívszorító üzenetben búcsúzott tőle.

Az első híradások még arról szóltak, hogy hirtelen szívmegállás okozhatta a halálát, de a legfrissebb verzió szerint agyi eredetű probléma bizonyult végzetesnek.

Igazán kegyetlen az élet, hiszen Astorinak csak két hete jutott, hogy kiélvezze az apaságot, és most az is kiderült, hogy hétfőn írt volna alá új szerződést a Fiorentinával.

Andrea Della Valle, a Fiorentina elnöke azt nyilatkozta, eredetileg csütörtökön hosszabbítottak volna a válogatott védővel, de a rossz időjárás miatt végül változtattak.

“Még mindig sokkos állapotban vagyok. Őt mindig példának lehetett állítani a csapattársak számára. Amikor február 4-én legyőztük a Bolognát, beszélgettünk egy félórát, és úgy mesélt a csapattal kapcsolatos terveiről, mintha már sportigazgató lenne.

A játékosoknak erőt kell meríteniük, hogy fel tudják dolgozni a tragédiát, de most még mindenki zaklatott állapotban van. Büszke vagyok rá, hogy ismertem őt, igazi kapitány volt, és nagyon bízott abban, hogy ismét naggyá tudjuk tenni a klubot. Hiányozni fog” – mondta Della Valle.

Egyelőre nem tudni, mikor játsszák le a halálhír miatt elhalasztott meccseket, a Football Italia azt írja, a találkozók egy részét március 14-én, a többit május 9-én rendezhetik.

Kiemelt fotó: Claudio GIOVANNINI / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik