Foci

Egy régi ismerős lehet a PSG titkos fegyvere

Mivel Neymar sérülése súlyosabb, mint azt elsőre hitték, Unai Emerynek, a Paris Saint-Germain edzőjének ki kell találnia keddig, kivel pótolja a világ legdrágább megoldását.

Attól azért nem kell félniük a párizsi szurkolóknak, hogy az ifiből kell előhúzni a Neymar-helyettest, hiszen kellően erős a PSG kerete, és Ángel Di María hét közben, a Marseille elleni kupameccsen is megmutatta, lehet rá számítani.

Az argentin szélső két gólt szerzett az elődöntőbe jutásért vívott meccsen, amelyet ugyanúgy 3-0-ra nyert meg a PSG, mint a pár nappal korábban rendezett bajnokit.

A 30 éves Di Máría 21 bajnokin 7 gólnál jár, de az igazi vadászterülete a francia kupa, ahol négy találkozón hétszer volt eredményes.

A BL-ben viszont négy meccsen csak 67 pernyi lehetőség jutott neki, vagyis eddig epizódszereplőnek számított, igaz ez a rövid idő is elég volt neki, hogy összehozzon egy gólt.

A vb- és kétszeres Copa América-ezüstérmes Di María régi ismerősnek számít a BL-ellenfélnél, hiszen 2010 és 2014 között a Realt erősítette.

Ha csak a számokat nézzük, akkor a 2012-2013-as idény volt a legjobbja a Realnál, amikor 32 meccsen 7 gólt ért el.

Madridi időszaka alatt nyert bajnokságot, Bajnokok Ligáját, spanyol és európai Szuperkupát, valamint két Király-kupát.

A győztes döntők közül a 2014-esekre emlékezhet vissza a legszívesebben, amikor a Barca elleni kupadöntőben gólt szerzett,

valamint az Atlético elleni BL-fináléban őt választották a mezőny legjobbjának.

A madridi kaland végül 2014 nyarán ért véget, amikor a Manchester United 75 millió eurót fizetett érte, és a Real így 50 milliót keresett rajta, hiszen korábban 25 millióért hozták el a Benficától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik