Foci

Pepe megrakta a tüzet, Quaresma kiütötte Souzát

Február 25-én még a török bajnokságban rendeztek Besiktas-Fenerbahce rangadót, ahol a házigazdák Domagoj Vida egy (49′) és Ricardo Quaresma két (77′, 90+4′) góljával 3-1-re legyőzte és a tabellán is utolérte ellenfelét.

Nos, négy nappal később, csütörtök este a két isztambuli nagycsapat a kupában találkozott újra és ezúttal is elég feszült meccset játszottak egymással a BJK İnönü Stadionban. Az 52. percben, a vendég Fenerbahce 2-1-es vezetésénél szabadultak el az indulatok végleg.

A hazaiak támadója, a portugál Ricardo Quaresma ezúttal nem a gólokkal vétette észre magát. Ugyan nem volt részese a kavalkádot kiváltó szabálytalanságnak, amely az éppen a szintén Besiktast erősítő honfitársa Pepe és a Fenerbehce mezét viselő spanyol Roberto Soldado között alakult ki, ennek ellenére a portugál úgy érezte, meg kell védje honfitársát: összeszólalkozott a brazil Souzával, majd könyökkel lenyomta. A játékvezető azonnal pirossal jutalmazta. Íme a jelenetsor:

Nyilván bárhol a világon eztán összefutnak a játékosok, de Törökországban végképp ritkán látható tömegjelenet és lökdösődés alakult ki a felek közt.

A 44. percben második sárgával már kiállította a játékvezető a Fenerből Alper Putokot, majd a 77. percben Volkan Demirelt is. Az összesen három két piros lappal záródó meccset végül hazai részről a brazil
Anderson Talisca  egalizálta a 82. percben 2-2-re.

A török Kupa elődöntőjének visszavágójára április 17-én kerül sor.

Török Kupa, elődöntő, első mérkőzés eredmény:

Besiktas – Fenerbahce 2:2
Góllövők: Álvaro Negredo (14′), Anderson Talisca(82′), ill. Soldado (17′), Sener Ozbayrakli (45+2′),

Ajánlott videó

Olvasói sztorik