Foci

Buffon visszatér az olasz válogatottba

Noha a sikertelen vb-selejtzők után bejelentette, visszavonul a válogatottságtól, a Juventus 40 éves kapusa, Gianluigi Buffon legalább két barátságos meccsre még visszatér a megbízott szövetségi kapitány, Luigi Di Biagio meghívására.

A 175-szörös olasz válogatott kapus márciusban Argentína és Anglia ellen léphet pályára, a jövőről viszont még nem tud biztosat állítani.

Még mindig felelősséget érzek a csapatért, főleg, hogy az átállás időszakában vagyunk. Válogatott-szünet lesz, azt gondoltam, elmegyek addig nyaralni egyet, de ha a nemzeti csapatnak szüksége van rád, nincs mit tenni. Ez egyfajta hit kérdése is nálam. Az új olasz csapat most születik éppen, és ez a folyamat nem egyszerű. Kezdésnek az argentinokkal és az angolokkal találkozunk, és szerintem néhány tapasztaltabb emberre szükségünk is lesz

nyilatkozta Buffon. A hazája válogatottjával 2006-ban világbajnoki címet nyerő legenda hozzátette, egyelőre csak ez a két meccs biztos, mert szeretne a jelenlegi szezonra koncentrálni.

Nyugodt és összeszedett vagyok, ha lesz mit bejelentenem, idejében meg fogom tenni.

Di Biago is megszólalt, és egy esetleges nagy visszatérőről beszélt: azt mondta, szeretné ha Mario Balotelli elfogadná a meghívását, és bebizonyítaná, hogy 100 százalékig felnőtt a feladathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik