Foci

Nem lát, nem hall, mégis megnézhette kedvenc csapatát – videó

Hiába nyert hátrányból felállva az FC Barcelona a hétvégi bajnokiján, ellopta a show-t és az internetezők szívét egy kolumbiai szurkoló. José Richard ugyanis ellátogatott kedvenc csapata mérkőzésére annak ellenére, hogy nem lát és nem hall. Jogos a felmerülő kérdés: akkor hogyan tudja, mi folyik a pályán?

César Daza egy kartonból készített focipályán mozgatja José ujjait. Sajátos jelnyelvükben mindenre van jelzés: passzokra, cselekre, átívelésre. Mindezt az egész mérkőzésen át megtette Daza, így José a maga módján láthatta a találkozót.

José hallását kilenc éves korában, látását pedig 15 éves korában veszítette el. Az öngyilkosság gondolata is megfordult a fejében, mára azonban megbékélt a sorsával. A La Liga egy speciális programjában foglalkozik azzal, hogy a Joséhoz hasonló nehézségekkel küzdő emberek se maradjanak ki egy futbalmeccs élményéből.

A hihetetlen felvétel azóta bejárta a világhálót, a csúcs azonban mégis az, amikor az évek óta “szemeként” szolgáló Césarnak megköszönte a segítséget.

Kiemelt fotó: Francesc Adelantado/marca.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik