Foci

Thomas Doll szerint Huszti Szabolcs hazatérése jót tesz a magyar focinak

Két komoly téli visszatérőnek is örülhet Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője: az egyik Joseph Paintsil, a másik pedig Nagy Dominik, aki egy év lengyel kitérő után játszhat újra az Üllői úton. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Doll elmondta, nem is tudja, kinek örüljön jobban, és nagy célokat szeretne elérni az NB I éllovasával.

Mindenki fontos része a csapatnak. Paintsil a Ferencváros tagja, de ami szintén boldoggá tesz, hogy (Nagy) Dominik visszatért, ráadásul ő már jól ismeri a csapatot, az edzésmunkánkat. Most fontos, hogy jó formába hozzuk, mert még szüksége van az edzésekre

– mondta a Sport 24-nek Thomas Doll.

Paintsil az első, a Legia Warszavától kölcsönben érkezett Nagy Dominik a második félidőben játszott a Slaven Belupo elleni, 3-2-re megnyert edzőmeccsen.

Mindenképp azon leszek, hogy visszanyerjem a régi formámat, és először is segítsem a Ferencvárost, hiszen most mindenképpen én tartozom a klubnak

– fogalmazott Nagy Dominik.

A csapatban ősszel remeklő ghánai Paintsil körül kialakult hisztériáról Doll hangsúlyozta, tovább lépett.

Néha az emberek levonják a saját következtetéseiket, de Paintsil itt van, velünk volt az edzőtáborban, beépítettük a csapatba, keményen dolgozik, szóval semmi probléma nincsen. Együtt igyekszünk elérni a nagy céljainkat.

Van egy másik exfradisa is, aki Magyarországon folytatja. „Én örülök annak, hogy Huszti Szabolcs is az NB I-et erősíti majd, mert jól emlékszem, amikor Hajnal Tamás, Gera Zoltán, Leandro, a nagy legendák hazajöttek, jót tettek vele a fiatal futballistáknak, a ligának. Én pedig szeretem, ha jó ellenfelekkel mérkőzhetünk meg” – jegyezte meg Doll. A német szakember azt sem bánja, hogy Huszti nem a Fradit választotta.

Én is sok helyzetet megéltem a karrierem során. Amikor egy futballista azon gondolkodik, hogy ide vagy oda igazoljon, a döntést végül a családjával, a barátaival közösen hozza meg. Huszti egy jó ember, egy igazi profi, akinek a legjobbakat kívánom.

A Huszti-Nagy és Videoton-Fradi csatát május 5-én láthatjuk, míg a február 24-ei ligarajton a Ferencváros a címvédő Budapest Honvédot fogadja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik