Foci

Az ember, akit a hamis Wikipédia-statisztikái miatt igazoltak le

A litván első osztályú FK Panevėžys a téli átigazolási szezonban megszerezte a 25 éves, francia-angolai kettős állampolgárságú Barkley Miguel Panzót. Ez alapjáraton nem lenne túl nagy hír, csakhogy a litvánok azután szerződtették a támadót, hogy látták a Wikipédián, milyen fantasztikus meccs/gólátlaggal rendelkezik.

A portálon valaki, aki szerkesztette a játékos profilját, főszereplőnkről azt írta, hogy a jelenleg angol másodosztályú Queens Park Rangersben 2010 és 2012 között 36 meccsen 45 gólt szerzett.

Sőt, azt is olvashatták, hogy Miguel Panzo az angolai válogatottban is játszott már, így a litván-klubvezetésnek jó ötletnek tűnt lecsapni rá. Amikor megszerezték, úgy jelentették be az átigazolást, hogy sikerült „egy angolai válogatott sztárral” erősíteniük.

Végül azért kiderült, hogy a számok hazudnak, a labdarúgó az egész karrierjét gyengébb csapatokban és alsóbb ligákban töltötte. Új klubja így kénytelen volt elnézést kért a szurkolóitól, egyúttal kifejezték reményüket, hogy azért a pályán bizonyítani fog az új szerzemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik