Foci

Rasszista vádak miatt magyarázkodik a korábbi Manchester United-edző

A West Ham United skót menedzserének, David Moyesnak azért kell kellemetlen pillanatokat átélnie, mert Tony Henry, a klub játékosokért felelős vezetője a Daily Mail szerint azt mondta, azért nem igazolnak afrikai játékosokat, mert „a pályán kívül csak a baj lenne velük.”

A botrány kitört, Moyes most próbálja a tüzet oltani, mondván, a West Ham United nem rasszista, sőt még meg is próbáltak „feketéket” szerződtetni.

A londoni csapatnál hat afrikai játékos is játszik, a menedzser szerint beszélt velük, minden rendben van, jó a hangulat az öltözőben.

Minket a játékosok képességei érdekelnek, nem az, hogy honnan jöttek. Megpróbáltuk leigazolni Islam Slimanit (Leicester City) és Ibrahim Amadout (Lille)is, de nem sikerült

– jelentette ki Moyes, aki hangsúlyozta, soha egyetlen klubjánál sem volt olyan átigazolási politika, amely bárkit is diszkriminált volna.

A West Ham képviselői bejelentették, hogy azonnal hatállyal felfüggesztik Tony Henryt, és az Angol Szövetség (FA) mellett kivizsgálják a történteket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik