Foci

Az Arsenal klubrekordot döntött a Bundesliga gólkirályáért

Az utóbbi napok alapján sejteni lehetett, de immáron hivatalos, Pierre-Emerick Aubameyang a Dortmundból az Arsenalba igazolt.

A 28 éves gaboni csatár klubrekordot jelentő 56 millió fontért lett az Arsenal játékosa,

és új csapatában ismét együtt riogathatja az ellenfeleket korábbi csapattársával, Henrih Mhitarjannal.

Aubameyang az előző idényben 31 góljával a Bundesliga legjobb góllövője lett, és a Dortmundnál 144 német bajnokin 98 alkalommal volt eredményes.

Az 56-szoros gaboni válogatott támadót 2015-ben a legjobb afrikai játékosnak választották, és ami igazán biztató statisztika lehet az Arsenal-drukkerek számára, hogy  2015-2016-os idény kezdete óta összesen 100 gólt szerzett, ezzel magasan veri a londoniak összes játékosát, 45-tel több gólja volt, mint a nemrég a MU-hoz igazoló Alexis Sáncheznek ugyanebben az időszakban.

És nem ez volt az egyetlen jó hír az Arsenalért rajongóknak, mivel kiderült, hogy a már a MU-val és Barcelonával is hírbe hozott Mesut Özil 2021-ig hosszabbított a szerződését.

A német támadó középpályás az új szerződése alapján heti 350 ezer fontot fog keresni,

és ezzel ő lesz a klub történetének legjobban fizetett játékosa.

A Dortmund egy másik angol klubból pótolja legjobb góllövőjét, mivel kölcsönvette a Chelsea belga légiósát, Michy Batshuayit. Aubameyang érkezésével pedig szinte biztossá válik, hogy Olivier Giroud lelép, és a Chelsea-hez távozik, teljessé téve ezzel a keringőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik