A kapussal ütközött, veserepedést szenvedett az MTK női focistája

Az első vizsgálat nem járt eredménnyel, a második után viszont már vitték is a műtőbe.
Kapcsolódó cikkek

Nem lesznek kellemes emlékei a potsdami teremtornáról Oláh Adriennek, az MTK játékosának, aki a Sparta Praha elleni csoportmeccsen súlyos sérülést szenvedett.

“Adri felugrott fejelni, amikor a cseh kapus hátulról, felhúzott térddel eltalálta. A játék először ment is tovább, a bíró nem látott szabálytalanságot, játékosunk azonban a földön maradt, és nem mozdult.

Kovács Zoltán gyúrónk először úgy vélte, az ütközés után beszorult a levegő a tüdejébe, de Adri keservesen elkezdett sírni, és nagy fájdalomról panaszkodott”

– nyilatkozta Szabados György, az MTK edzője a Nemzeti Sportnak.

A játékost kórházba szállították, de az első ultrahangos felvételből nem tudtak semmit sem kivenni az orvosok. Nem sokkal később azonban Oláh hányt, a vizelete pedig véres volt, így újabb ultrahangos vizsgálat következett, amely után kiderült, hogy megrepedt a veséje, így vitték is a műtőbe, ahol artroszkópos beavatkozással szüntették meg a belső vérzést.

A 18 éves focista azóta elhagyta az intenzív osztályt, és ha minden jól megy, szerdán vagy csütörtökön hazautazhat, de Budapesten további kórházi kezelés vár még rá.

Az MTK a csoportjában harmadik lett, így az alsóházban folytatta, és végül nyolcadikként zárt. A győzelmet a házigazda Potsdam szerezte meg.

Kiemelt fotó: https://www.facebook.com/MTKCSAJOK/