Foci

A röhejes gólok meccsén verte az Arsenal a Chelsea-t

A Chelsea német hátvédje, szegény Antonio Rüdiger minden bizonnyal megpróbálja elfelejteni 2018. január 24-ét.

A január 10-én 0-0-ra végződő első mérkőzés visszavágóján szinte semmi sem utalt arra, hogy az angol Ligakupa elődöntőjén az Arsenalnak lesz keresnivalója a Chelsea ellen. Hiába játszott otthon, az Emirates stadion telt háza előtt Arséne Wenger csapata, a Chelsea irányított és ért el lesgólt Pedró révén mindjárt a találkozó elején.

A vendégvezetésre sem sokáig kellett várni, újra Pedro villant, remekül ugratta ki Hazardot, aki már a hetedik percben megszerezte a vezetést (0-1).

A hazaiak minden idők egyik legkomikusabb góljával egalizáltak öt perccel később: Nacho Monreal fejelt kapura, de a labda előbb a Chelsea védőjén Marcos Alonsó, majd Antonio Rüdiger fején „flipperezett”, változtatott irányt, így szegény Caballero kapus árnyékra mozdult (1-1).

A 66. percben Rüdiger bár nem akarta, semmiről sem tehetett, mégis negatív főszereplővé vált újra. A Chelsea német válogatott védője lábán változtatott irányt a labda, amelybe Xhaka piszkált bele gólt érően. Caballero megint nem tudhatta merre van az erre-arra.  A félidő hátralévő részében a Chelsea szinte teljesen a kapuja elé szögezte az Arsenalt, lőtte a szögleteket egymás után, de mégis a hazaiak örülhettek a végén.

Arséne Wenger 22 éves Arsenal edzősködése során még sohasem nyerte meg csapatával a Ligakupát. Ezt a hiányosságot február 25-én, a Wembleyben, a Manchester City ellen pótolhatja.

Angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó, eredmény:

Arsenal–Chelsea 2–1 (1–1)
Gól: Rüdiger 12. – öngól, G. Xhaka 62., ill. E. Hazard 7.
Továbbjutott: az Arsenal, 2–1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik