Foci

Tizenkét év után távozik az Arsenal támadója

Hivatalossá vált a szóbeszéd: Theo Walcott az Evertonhoz igazolt. A 28 esztendős angol válogatott támadó évek óta nem tartozik az állandó kezdőcsapatba, idén is összesen hat mérkőzésen jutott szóhoz, írd és mond 63 percet töltött futballpályán a Premier League-ben.

Walcott 2006 telén 12 millió fontért került az Arsenalhoz, az Ágyúsoknál 397 tétmérkőzésen 108 gólt szerzett. Három FA-kupát, valamint két angol Szuperkupát nyert Arséne Wengerrel.

Távozása nem volt meglepő, az talán már igen, hogy nem bevelőegyesületéhez, a Southamptonhoz tér vissza, hanem az Evertont választja. A klub honlapján érzelmes búcsúüzenetet írt a csatár.

Mindenkinek köszönetet szeretnék mondani. A menedzsernek, az edzőknek, a stábnak, és a többi megannyi embernek, akik a családom részévé váltak az elmúlt 12 évben. Köszönettel tartozom a mindenkori csapattársaimnak is, akikkel megtiszteltetés volt együtt játszani. Leginkább azonban a szurkolóknak tartozom köszönettel a fantasztikus támogatásukat. Szomorú vagyok, hogy távozom, ugyanakkor izgatottan várom az új kihívásokat. Mindenkinek sok sikert kívánok a jövőben

Kedden már Liverpoolban volt orvosi vizsgálaton, s mivel mindent rendben találtak alá is írt új csapatához három és fél évre. Ugyanannyit keres majd, mint eddig, vagyis 110 ezer fontot hetente, az Everton pedig 20 millió fontot fizetett érte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik