Foci

Bajba kerülhet egy orosz futballcsapat egy szerencsétlen kiírás miatt

Különös történet látott napvilágot egy orosz klub kapcsán. A Szpartak Moszkva ugyanis föltett Twitter-oldalára egy képet, ahol több színes bőrű játékos edz a napon. Ezzel persze semmi probléma nem is lett volna, csakhogy a klub a következő címmel publikálta a fotót:

Így olvad a csoki a napon

A törölt tweet (a BBC képe)

Az eset akkora felháborodást váltott ki, hogy le is vette inkább a klub és egy rövid videót töltöttek föl szinte rögtön, ahol a klub játékosai arról beszélnek, hogy nincs rasszizmus a klubnál, amely egy nagy család.

A Szpartaknál szó sincs rasszizmusról. Mindannyian egyek vagyunk, ők mind a testvéreim. Olyanok vagyunk, mint egy család.

A kétség kívül beállított videó azonban lehet, hogy kevés lesz, a Nemzetközi-Labdarúgó-szövetség (FIFA) egyértelműen kinyilvánította nemtetszését, bár lépni nem fognak az ügyben.

Elítéljük a Szpartak Moszkva Twitter-oldalán megjelent üzenetet. A diszkrimináci minden formája elfogadhatatlan a pályán kívül és belül. Az ügyet azonban a nemzet labdarúgó-szövetségének kell kezelnie.

– áll a FIFA közleményében.

Nem ez az első eset, hogy az orosz klub bajba kerül: szeptemberben a Liverpool nigériai támadóját, Bobby Adekanye szenvedett rasszista beszólásoktól az Ifi Bajnokok Ligájában, a csapat játékosa, Leonid Mironov pedig Rhian Brewsterre tett megjegyzéseket.

Az orosz szövetség egyelőre nem tett lépéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik