Foci

Huszti: Nem a válogatottért jöttem haza

Nem azért jöttem, hogy válogatott lehessek, az a történet számomra már befejeződött

– jelentette ki a Videoton FC pénteki sajtótájékoztatóján Huszti Szabolcs, aki 13 év után tért haza Magyarországra, és két és féléves szerződést kötött a székesfehérvári klubbal.

Huszti valószínűnek nevezte, hogy a jövőben nem lesz magyar válogatott, azt mondta, nem ő a jövő, inkább jöjjenek a fiatalok.

A középpályás beszélt az évekkel ezelőtt írt nyílt leveléről is, amelyben akkor azt írta, hogy nem fog hazaigazolni a Videotonba, hogy válogatott lehessen. Hangsúlyozta, hogy akkori véleményét ma is tartja, mert neki ugyan nem derogál a magyar élvonalban játszani, de akinek magyar futballistaként lehetősége van top bajnokságban, top csapatban játszani, tegye meg.

Hozzátette: amikor korábban a hazatérését tervezte, akkor sem futballozni szeretett volna itthon, de a Videoton annyira komolyan érdeklődött iránta, hogy végül ez meggyőzte. Reményét fejezte ki, hogy bajnok lesz a Videotonnal és a fehérvári csapattal a nemzetközi kupában is szép sikereket érhet el. Elmondta: már együtt készül a csapattal, de sérülését követően még van lemaradása. Megjegyezte, hogy szeretne pályára lépni az első tavaszi találkozón, ám nem sietteti a visszatérést, mert nem akar újra megsérülni.

A 34 éves Huszti az NB I-ben korábban a Ferencváros és a Sopron színeiben szerepelt, majd a francia Metz, a német Hannover és Eintracht Frankfurt, az orosz Zenit, illetve a kínai Csangcsun Jataj játékosa volt. Magyarországon egyszer, Oroszországban kétszer volt bajnokcsapat tagja.

A válogatottban 51-szer lépett pályára, de 2010 után lemondta a szereplést.

Kiemelt kép: vidi.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik