Foci

20 milliárd dollárja van a világ leggazdagabb futballistájának

Hiába Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy Neymar, a világ legértékesebb játékosa címre egyiküknek sincs esélye, ugyanis a nemzetközi média épp felfedezte a Leicester City 19 éves titánját, Faiq Bolkiah-t. Ez a srác nem egy átlagos futballista: a civil életben ő a dél-kelet ázsiai Brunei szultánjának unokaöccse,  vagyonát pedig 20 milliárd dollárra teszik.

Faiq Los Angelesben látta meg a napvilágot, 2009-től pedig Angliában focizik. Azóta megfordult a Southamptonban, az Arsenalban, de még a Chelsea-nél is. Jelenleg a 2016-os Premier League-győztes kiscsapat tartalékjai között próbálja megmutatni magát.

No meg az Instagramon:

Faiq Jefri Bolkiah (@fjbolkiah) által megosztott bejegyzés, Dec 30., 2017, időpont: 4:27 (PST időzóna szerint)

Faiq édesapjáról, Jefri Bolkiah-ról van egy érdekes sztori: amikor a herceg betöltötte az 50. születésnapját, óriási partit szervezett magának, még Michael Jackson is fellépett a privát ünnepségen. Ez a családnak 17 millió dollárjába került. És ez még csak a kezdet: úgy tudni, több mint 10 milliárd dollárt költött el abban a 15 évben, amikor ő volt az ország befektetési tanácsadója.

Eközben Faiq csak azt szeretné, ha sikerülne megragadnia a profi futballisták között.

Egészen kicsi gyerekkorom óta focizom, mindig is imádtam azt, amit csinálok. A szüleim a kezdetektől támogattak ebben, és segítettek, hogy elérjem a célom. Mind mentálisan, mind fizikálisan felkészítettek az életre, így azt kell mondjam, őket tartom a példaképeimnek

– mondta a Leicester fiatal labdarúgója.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik