Foci

Guzmics Richárd elmondta, mit gondol a kínai bajnokságról

Guzmics Richárd majdnem pontosan egy éve ezen a napon igazolt Kínába. Csapata a Jenpien azonban kiesett az élvonalból, így adódik a kérd: jó döntés volt Kínába szerződnie? A futballista szerint igen, sőt a válogatottsága sincs veszélyben, ugyanis már egyeztetett Georges Leekensszel.

Kijelenthetem, hogy érdemes volt Kínába igazolni. Egy kicsit talán nehezen tudtam kezelni, hogy a városok egymástól nagyon távol vannak, olyan is volt, hogy a meccsekre már három nappal a találkozó előtt elindultunk repülővel. Azonban ezeknek az utazásoknak is megvolt a maga varázsa. Eljutottam így Sanghajba, Pekingbe – olyan helyeket láthattam, amelyeket nem mindenki.

– idézi Guzmics Richárdot a vaol.hu.

Guzmics elmondása szerint a nevét is skandálták Ázsiában, sőt az urcán felismerik és kifejezetten kedvesek vele a helyiek. November eleje óta itthon van már, így volt alkalma a válogatott szövetségi kapitányával is egyeztetni.

Remélem, a jövőben is lehetőséget kapok a válogatottban, igyekszem majd bizonyítani, hogy helyem van a csapatban. A napi munkám során továbbra is megteszem azokat a pluszedzéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy még jobb lehessek. Az elmúlt szezonban sajnos értek sérülések, ami a válogatott szempontjából nem jött jól

A 30 éves hátvéd 26-szor volt válogatott, utoljára a Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőn húzhatta magára a címeres mezt 2017. október 10-én.

Fotó: Han jingyu / Imaginechina

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik