Foci

Mourinho üzent Conténak: „Engem sosem tiltanak el bundázásért”

José Mourinho már megint generált egy kis feszkót Angliában az újságírók hathatós közreműködésével. A Manchester United labdarúgócsapatának portugál menedzsere a héten azokat az edzőket kritizálta, akik szerinte bohócként viselkednek az oldalvonal mellett.

Több sem kellett a média munkatársainak, Antonio Conte sajtótájékoztatóján az olaszt kérdezték Mourinho szavairól, hozzátéve, hogy minden bizonnyal Contéra és Jürgen Kloppra gondolt Mourinho. Az olasz belement a játékba és arról beszélt, lehet, hogy kollégája időskori demenciában szenved, mert elfelejthette, hogyan viselkedett anno ő is a kispadnál.

Pénteken a Manchester United a Derby Countyt győzte le és jutott tovább az FA-kupában, mégis Conte nyilatkozatáról faggatták Mourinhót.

A portugál megint beleállt a témába, és most eléggé beszólt az olasznak.

Hosszasan fejtegette, hogy eleve rossz volt a kérdés, amit Conténak feltettek, mert ő nem rá és Kloppra értette, amiket mondott, hanem saját magára. Ő is sprintelt nagyokat egy-egy gól után, volt, hogy térden csúszva ünnepelt, de már lenyugodott. Úgyhogy nem is hibáztatja a Chelsea trénerét a szavai miatt, szerinte az újságírók húzták be mindkettejüket a csőbe.

Csak úgy lehet lezárni a történetet, ha tisztázom a dolgot: sokat hibáztam a múltban és ugyan már kevesebbszer, de még mindig szoktam. Viszont engem sosem fognak bundázásért eltiltani

– idézi az ESPN cikke Mourinhót, aki hosszas felvezetés után szállt bele páros lábbal kollégájába. Amikor megkérdezték, hogy Contéra gondol-e, csak visszakérdezett, hogy miért, őt igen? Majd megint kijelentette, hogy vele, mármint José Mourinhóval még nem történt ilyen és nem is fog.

Antonio Contét még 2012-ben, amikor a Juventusnál dolgozott, akkor tiltották el tíz hónapra, mert azt feltételezték, hogy köze volt korábbi csapata, a Siena bundabotrányához. A büntetést később négy hónapra csökkentették, amit le is töltött, 2016-ban pedig tisztázták a vádak alól.

Szombaton a Chelsea is lejátssza meccsét az FA-kupa harmadik fordulójában (a Norwich-hez látogatnak), vélhetően Contét megint meg fogják kérdezni Mourinho szavairól.

Nyitókép: Europress/AFP/Oli Scarff

Ajánlott videó

Olvasói sztorik