Foci

Barcelona a La Ligát és Lionel Messit is bukhatja

Komoly bajba kerülhet az FC Barcelona, amennyiben Katalónia esetleseges függelenné válását követően nem kerül valamelyik top bajnokságba a csapat. A spanyol El Mundo napilap ugyanis tudni véli, hogy Lionel Messi speciális kitétellel írta alá legutóbbi szerződését klubjával:

amennyiben a Barcelona nem a spanyol, az angol, a francia, vagy a német bajnokságban szerepel Katalónia kiválását követően, az argentin ellenszolgáltatás nélkül távozhat.

Mindez annyit jelent, hogy hiába van élő szerződése 2021-ig az ötszörös aranylabdás csatárnak, ha nem teljesülnek a feltételek gyakorlatilag ingyen átigazolhat más csapatba. A 30 éves támadó kivásárlási ára november óta 700 millió euró, így aligha képzelhető el a játékos eligazolása más forgatókönyv szerint.

A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint egyébként a spanyol sorozatokban csak Andorra vehet részt mint Spanyolországon kívüli állam. Éppen ezért amennyiben Katalónia függetlenné válik, nem vehetnek részt a térség csapatai a La Liga küzdelmeiben.

Fotó: AFP / CURTO DE LA TORRE

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik