Foci

Az U21-es válogatott játékosai bekerültek Georges Leekens noteszába

Sallói Dániel a DIGI Sport híradójának elmondta, hogy a felnőtt válogatott kapitánya, Georges Leekens egy novemberi mérkőzés után bement U21-es válogatott öltözőjébe, és közölte a játékosokkal, hogy megpróbálja őket beépíteni a felnőtt csapatba. Sallói ezen a ciprusi meccsen gólt lőtt és gólpasszt adott az U21-es válogatottban, így vélhetően a szövetségi kapitány látókörébe került.

Bejött az U21-es öltözőbe, és elmondta, hogy mi vagyunk a jövő, figyelni fog minket, és megpróbál beépíteni minket az A válogatottba, úgyhogy biztosan az összes U21-es csapattársammal ott vagyunk a noteszában. Az a kérdés, mikor kerül elő a nevünk

– mondta a DIGI Sportnak Sallói Dániel.

Édesapja, Sallói István 13-szor szerepelt a magyar válogatottban, sőt 1993-ban az év legjobb labdarúgójának is megválasztották. Az egykori válogatott szerint, ha meglesz fiában a gyilkos ösztön, akkor többre viheti, mint ő.

Az egyéni képességekben, én azt gondolom, jobb játékos, mint én voltam. Gyorsabb, jobban rúg, én viszont agresszívabb voltam. Ha ebben fejlődik, és a gyilkos ösztön erősebb lesz benne a pályán, akkor többre viheti, mint én

Egy kedves melléktörténetet is elárult a büszke apa: Sallói Istvánt imádták a Beitar Jeruzsálemben és nagyon remélik az izraeli szurkolók, hogy a fia is játszik majd náluk. Reményüknek hangot is adnak, folyamatosan küldik az üzenetet mind apának, mind fiának.

A Beitar Jeruzsálemtől folyamatosan írogatnak nekem – és most már Daninak is -, hogy menjen oda játszani, és vegye át az apja örökét. Úgyhogy valahol a fejünkben azért benne van, hogy egyszer a Beitarban jó dolog lenne őt látni

– fogalmazott Sallói István, aki 2001-ben második lett az évtized legjobb izraeli légiósa-választáson.

Sallói Dániel a Kansas Cityben már többször bizonyított, például a US Open Cup döntőjében, ahol ő rúgta a mindent eldöntő gólt. Dániel pedig csak a Kansasre koncentrál 2018-ban.

Mindenképp szeretnék ugyanúgy rengeteg meccset játszani, sok lehetőséget kapni és gólokat rúgni. Jó lenne, ha 30 meccsen 8-10 gólt tudnék szerezni a következő szezonban. Ez esetben már el tudnám mondani magamról, hogy az első évem jól sikerült, aztán folytattam ugyanazt a jó teljesítményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik