Foci

Diego Costa csereként, góllal tért vissza az Atléticóba

Már a nyolcaddöntőnél jár a labdarúgó Király-kupa, az Atlético Madrid pedig a harmadosztályú Lleidával játszik ebben a körben, a fővárosiak idegenben kezdték meg a szereplésüket. Diego Godín szerzett vezetést a 33. percben, majd nem sokkal később Fernando Torres duplázta meg a madridi előnyt.

A 69. percben a csereként nem sokkal korábban beálló Diego Costa volt eredményes, aki majdnem belesérült a góljába, de aztán folytatni tudta a játékot.

Az Atlético Madrid végül négy góllal nyert, Antoine Griezmann egy megpattanó szabadrúgással állította be a végeredményt. Csoda lenne, ha nem Diego Simeone csapata jutna tovább.

Costa gólja:

Costa most, a téli átigazolási szezonban tért vissza az Atléticóhoz. Bár nagy szerepe volt a Chelsea bajnoki címében, kegyvesztetté vált Antonio Conténál, nem játszott a szezonban és gyakorlatilag már a nyár óta biztos, hogy Madridban folytatja, csak az Atléticót kizárták korábban az átigazolásokból, 2019. január 1-jén regisztrálhattak ismét új játékosokat.

A brazil születésű, spanyol válogatott Costa 2014 áprilisában, a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen volt eredményes legutóbb az Atlético Madridban. Azóta 1344 nap telt el.

Eredmények – Király-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Lleida (III.) – Atlético Madrid 0-4 (0-2)

Formentera (III.) – Alavés 1-3 (0-1)

Nyitókép: Europress/NurPhoto/Xavier Bonilla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik