Foci

A gyepszőnyeg már a helyén az ország új Felcsútján

Mondjuk Felcsúthoz képest Kisvárda világváros, lévén az egyiket alig kétezren, a másikat viszont 16 ezren lakják. Ettől még egyik helyen már évek óta áll a Pancho Aréna és napjainkban is fejlődik az akadémia infrastruktúrája, míg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban csak tavaszra készül el a minden igényt kielégítő új, 2750 ülőhelyes, de szükség esetén ötezresre bővíthető, teljesen fedett futballstadion.

De elkészül és minden bizonnyal szükség is van rá, lévén hiába kis város Várda, de a Seszták Miklós által megfogalmazott álmok nagyra nőttek és tettek is követték. Jelen állás szerint elég biztosan lehet fogadni arra, hogy a futballcsapat, amely ősszel kiejtette a kupából a Fradit és az MTK elleni feljutási rangadót is behúzta, feljut az első osztályba.

Ennek megfelelően halad az építkezés is, amely Révész Attila szakmai igazgató szerint remekül áll, a fűthető gyepszőnyeg már a helyén.

Az utolsó fázishoz érkeznek a kivitelezők. A pálya aláfűtése megtörtént, kapja már a meleg vizet, már most is tudnánk rajta játszani, teljesen rendben van. A minősége kifogástalan, most már a “finom munkálatok” jönnek: a skyboxok kiépítése, és majd jobb idő esetén az ülések is felkerülnek. Remélem, hogy április-májusra már mérkőzéseket is játszunk majd benne

– számolt be Kölcsey TV-nek Révész Attila. Kisvárdán sem csak stadion épül, hanem „egy olyan sportkomplexum kerül kialakításra, amelyet az országban mindenhol meg fognak irigyelni. Nem azért mert olyan óriási, hanem mert olyan praktikus”.

Lesz még további két edzőpálya és egy óriási multifunkcionális csarnok teszi komplexé az egészet. Utóbbi első sorban a szintén első osztályú és nemzetközi szintre törő női kézilabdáé lesz. A labdarúgó akadémia kialakítása is elkezdődött már, várhatóan nyáron adják át a fiatal focisták képzését szolgáló kollégiumi épületet és a pályákat.

A 2016-os elképzelések szerint ilyen lesz, ha elkészül az 1,61 milliárd forintból tervezett stadion:

kisvardafc.hu
kisvardafc.hu

 

kisvardafc.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik