Messi cipő nélkül adott gólpasszt és öt rekordot döntött meg

Ha valaki ennyire penge, azt az sem zavarja, ha menet közben az egyik stoplisát elhagyja. Elképesztő meccset játszott, pedig Zidane rá is állított egy embert.
Kapcsolódó cikkek

Izgalmas meccsnek indult, de a vége nagyon sima lett, a Barcelona 3-0-ra verte a Real Madridot a spanyol bajnokság mindenkori csúcsrangadóján.

Minden Real-Barca meccs előtt szembeállítják egymással a két ötszörös aranylabdást, Cristiano Ronaldót és Lionel Messit, és most egyértelműen a Barca sztárja nyerte a párharcot, hiszen egy gólt szerzett, egy másikat pedig előkészített, annak ellenére, hogy Zinedine Zidane, a Real edzője Mateo Kovacicot azzal a feladattal bízta meg, hogy figyeljen Messire.

A Squawka statisztikái alapján a katalánok tízese 88 százalékos pontossággal passzolt, és kilenc helyzetet alakított ki.

A Barcelona harmadik góljánál Messi előbb bravúrosan mentett meg egy labdát, majd simán elhúzott Marcelo mellett, és bár közben elhagyta az egyik stoplisát, így is precízen készítette elő a helyzetet Aleix Vidalnak. Valahol szimbolikus volt az is, hogy Messi Ronaldo mellett adta be a labdát a gól előtt.

Ez volt a 200. gólpassza a Barcában, és a 14. assziszt, amit a Real elleni rangadókon adott, utóbbi rekordnak számít.

A büntetőből szerzett góllal már 25-nél jár az El Clásicokon, amivel tovább javította saját csúcsát, és nála többet, szám szerint 17-et, senki nem lőtt a Realnak a bajnokságban.

A madridiak otthonában, a Santiago Bernabéuban elért gólok tekintetében is ő a csúcstartó 15-tel a Real-Barca meccseken.

Messi már 526 gólnál tart a Barcában, ezzel megelőzte a Bayern legendás csatárát, Gerd Müllert és az öt nagy topligában ő áll a rangsor élén.

És ő lett az első játékos, aki egymás utáni tíz idényben jutott el legalább 15 gólig a spanyol bajnokságban.

Még idevehetjük azt is, hogy a 2017-es évben a Barcában 50, a válogatottat is beleszámolva 54 gólt szerzett, utóbbival megelőzte az egyaránt 53-ig jutó Robert Lewandowskit, Edinson Cavanit és Ronaldót. Nem volt rossz éve, na.

Kiemelt fotó: CURTO DE LA TORRE / AFP