Foci

Kikiáltották a következő Neymarnak, 21 évesen senkinek sem kell

Ismerősen cseng Gabriel Barbosa neve? Esetleg az, hogy Gabigol? Ha nem, semmi gond, a hiba nem önben, hanem a brazil labdarúgóban van.

Gabriel Barbosa Almeida egy 21 éves brazil csatár, akinek nem is olyan rég, még másfél évvel ezelőtt Neymar-szintű karriert jósoltak. Nyolc esztendős volt, amikor csatlakozott a Santos akadémiájához és olyan tempóban termelte a gólokat, hogy ráragadt a Gabigol becenév. Még csak 16 volt, amikor debütált a felnőttcsapatban, amelynél 154 mérkőzésen 56 gólt szerzett, cseleivel pedig kiérdemelte a „következő Neymar” jelzőt is.

Egy kis ízelítő, miért is imádták őt Brazíliában:

A 2016-os riói olimpián már Neymar oldalán rohamozta az ellenfelek kapuját, mind a hat meccsen kezdő volt, szerzett két gólt is a végül aranyérmes brazil válogatottban. Tökéletesen alakult a pályafutása, és tavaly augusztusban le is igazolta őt az olasz Inter 30 millió euróért.

Az egyetlen bökkenő, hogy nem játszik.

Az első fél évében mindössze három bajnokin állt be a Serie A-ban, összesen tíz mérkőzésen játszott az egész szezonban és mindössze egy gólt szerzett. A tavalyi Internél ugyan megvoltak klubszinten a bajok, a szurkolók és szakírók is azt mondták, megdöbbentően kevés játéklehetőséget kap a brazil.

Kölcsön is adták a nyáron a portugál Benficának, hogy majd ott vegye fel az európai tempót. Ehhez képest mindössze négy meccsen lépett pályára az idényben a portugál klubnál, ezeken összesen játszott 106 percet, gólja nincs.

Nem is nagyon marasztalják a portugálok, állítólag már a télen felbontanák a kölcsönszerződését. Közben az Inter meglepően jól szerepel a Serie A-ban (17 forduló után a harmadik helyen állnak), nehéz elképzelni, hogy Gabriel Barbosa tavasszal beférne a milánóiakhoz.

Épp ezért nem is annyira meglepő, hogy a legfrissebb hírek vele kapcsolatban arról szólnak, hogy a Santos csábítja haza kölcsönbe. A klub is abban bízik, újra fel tudják úgy építeni saját nevelésű játékosukat, hogy legyen számára visszaút Európába.

Fotó: Europress/NurPhoto/Pedro Fiuza

Ajánlott videó

Olvasói sztorik