Foci

Így pihennek vagy éppen játszanak a legjobbak a két ünnep között

Az európai topligák közül csak Angliában és Olaszországban nincs téli szünet, máshol viszont az oroszországi labdarúgó-világbajnokság júniusi kezdése ellenére kapnak pihenőt a csapatok.

Németországban szűk négy hetük van a játékosoknak arra, hogy kifújják magukat, a keddi és szerdai kupa-nyolcaddöntőben érdekelt együtteseknek viszont csak három hét jut. A Bundesliga 17. fordulója vasárnap zárult, a bajnokság január második hétvégéjén folytatódik. Ugyanakkor indul a 2018-as futballév Franciaországban is. A Ligue 1 19. fordulójára szerdán kerül sor, majd három futballmentes hétvége következik.

Valamivel kevesebb idejük lesz a regenerálódásra a spanyol bajnokság csapatainak. A La Liga 17. fordulója keddtől szombatig tart, majd karácsony után két hét szünet jön, a 18. kör január 6-án indul.

Angliában hagyományosan nincs téli szünet, a Premier League játékosai karácsonykor és szilveszterkor is a pályán vannak. A Bundesliga üres időszakában a szigetországban négy fordulót bonyolítanak le.

Olaszországban ugyancsak nagyüzem van az ünnepek alatt, 23-án rendezik a Juventus-AS Roma rangadót, majd december 30-án is lesznek mérkőzések. Az új év első játéknapja január 5. a Serie A-ban.

Magyarországon, az NB I-ben december 9. és február 24. között nincs játék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik