Foci

Diego Maradona lekörözte volna Messit és Ronaldót

A madridi sportnapilapnak, az AS-nek adott interjút minden idők egyik legjobb futballistája, Diego Maradona. Az extrovertált szupersztár nem meglepő módon nem egy, nem kettő érdekes állítással jött elő a beszélgetés során. Például, amikor az újságíró megemlítette neki, hogy a friss ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo azt mondta, ő minden idők legjobb játékosa.

Mondd meg Cristianónak, hogy ne beszéljen hülyeségeket.

Maradona szerint a legjobbak közé mindenképpen odafér a portugál, de Alfredo Di Stefano, Johann Cruyff vagy Lionel Messi megkerülhetetlen ebben a témában. Az argentin legenda elmondta, miért több ő, mint honfitársa, a Ronaldóhoz hasonlóan ötszörös aranylabdás Messi.

Ő képtelen (lenne) leültetni 20 embert, hogy beszédet tartson nekik. Én anno mindig megtettem, hogy motiváljam a csapattársaimat.

Szerinte neki nehezebb dolga volt az ő korában, mert akkor csak egy kamera volt a meccseken, és folyamatosan felrúgták, sőt fejbe is rúgták azért, mert cselezni merészelt. Ma már ott a VAR, mindent látnak.

Maradona nem hagyhatta szón nélkül az aranylabda-szavazásokat sem. Szerinte nevetség tárgyává vált a díj, nagyon unalmas a procedúra. Azt mondja, nem fair, hogy csak Messiék kapják az elismerést, mert nála ott van még az élmezőnyben Edison Cavani, Kylian Mbappé, Zlatan Ibrahimovic.

De a tételmondat még csak most jön: az argentin válogatottal 1978-ban világbajnoki címet nyerő egykori idol meggyőződése, hogy ha anno nem csak európai játékosok kaphattak volna aranylabdát, ma több címe lenne, mint Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak.

A kontinensen kívüli futballistát csak 1995-től nevezhettek a díjra, viszont európai csapatban kellett játszania. Az első ilyen győztest éppen 1995-ben választották, akkor az AC Milan egykori libériai támadója, George Weah nyert Jürgen Klinsmann és Jari Litmanen előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik