Foci

A FIFA figyelmeztet, kizárhatják Spanyolországot a foci-vb-ről

Az El País azt írja, Spanyolország politikai szinten akart beavatkozni a labdarúgó szövetség (RFEF) új elnökének személyével kapcsolatban, és ezt nem tolerálja a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

Ha a hírek igazak, akkor a sport bizottság felvette a kapcsolatot a futball szövetséggel, hogy kijelöljék a korrupciós botrány miatt távozni kényszerült Angel Maria Villar utódját.

A FIFA-nak joga van hozzá, hogy felfüggessze azon országok tagságát, ahol beavatkoznak a sportági szervezet munkájába – ebben az esetben ez történt. Sokan már arról beszélnek, hogy Spanyolországot kizárhatják a 2018-as oroszországi világbajnokságról.

A nemzetközi szövetség közben közleményben kijelentette: a FIFA és az UEFA közös delegációt küld Madridba, hogy megfigyelje és elemezze a kialakult helyzetet. Korábban már elküldtek egy hivatalos levelet az RFEF számára, amelyben kijelentették, aggodalommal követik az országban kialakult eseményeket, és emlékeztetik őket arra, hogy minden szervezetnek függetlennek kell maradnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik