Foci

Gareth Bale mentette meg a Real Madridot az égéstől

A címvédő Real Madrid hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a házigazda al-Dzsazira együttesét az Egyesült Arab Emírségekben zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság szerdai elődöntőjében.

Meglepetésre az Al-Dzsazira jutott vezetéshez az első félidő végén, ráadásul a második játékrész elején rögtön százszázalékos helyzetbe kerültek az arabok, de érthetetlen módon Romarinho nem lőtte rá, hanem Moubarak Boussoufának passzolt. Csakhogy így nem 2-0-ra nőtt az előny, hanem les miatt a spanyolok jöhettek szabadrúgással.

A mérkőzésen parádésan védő al-Szenani megsérült, a helyére beálló Huszani pedig az első lövésből gólt kapott:

Az egyenlítő találatot az Cristiano Ronaldo szerezte, aki ezzel a torna történetének legeredményesebb játékosa lett, ugyanis hatodszor volt eredményes a klubvilágbajnokságokon.

Íme Cristiano Ronaldo történelmi gólja - videó
Újabb rekordot állított fel a portugál klasszis, ezúttal a klubvilágbajnokságok egyik csúcsán javított.

A hátralévő időben óriási fölényben futballozott a királyi gárda, de Karim Benzema többször is a kapufát találta el. A meccset végül a csereként beállt Gareth Bale döntötte el kevesebb mint tíz perccel a vége előtt, méghozzá első labdaérintésével. Mivel az al-Dzsazira teljesen elkészült az erejével, ez is elegendő volt a döntőbe jutáshoz.

A fináléban a brazil Grémióval csap majd össze Zinedine Zidane együttese szombaton. Amennyiben a Bajnokok Ligája-győztes spanyol csapat megismétli tavalyi diadalát, akkor 24 év után lesz címvédés – akkor a brazil Sao Paulónak sikerült ez a bravúr.

Végeredmény – klubvilágbajnokság, elődöntő

al-Dzsazira – Real Madrid 1-2 (0-0)
Gólszerző: Romarinho 40. ill. Ronaldo 52., Bale 81.

(Fotó: AFP / Giuseppe Cacace)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik