Foci

A Manchester United korábbi edzője kritizálja a mostanit

Louis van Gaal, a Manchester Unitedben finoman szólva nem váltotta meg a világot. A holland edző utódja José Mourinho lett, akiről köztudott, hogy inkább a védekezésre összpontosít csapataival, ezért sokan idegenkednek a portugál irányítása alatt mutatott játéktól a Vörös Ördögök hívei.

Van Gaal sem tartozik a Mourinho-féle iskola rajongói közé, szerinte unalmasak egykori csapatának mérkőzései, sőt inkább a városi rivális találkozóira kíváncsi.

Jobban szeretem nézni a City mérkőzéseit, mint a United meccseit. Ha valaki minőségi csapatot akar látni, teljesen világos, hogy a City jobb jelenleg

Van Gaal kritikája egyébként azért is fura, mert irányításával 2014 és 2016 között a negyedik és az ötödik helyen zárt a Manchester United és bár egy FA Kupát nyert a csapattal összességében rém gyengén játszottak a manchesteriek. Mourinhóval ellenben első idényében Európa Ligát és angol Ligakupát nyert az együttes – igaz, a bajnokságban viszont a hatodik helyen végzett.

A csapat most védekezik, én ellenben mindig támadófutballt játszattam. De most nem tudnak így futballozni, mert Mourinhónál a védekezés a hangsúlyos

– folytatta Van Gaal, aki azért gyorsan leszögezte, hogy semmi problémája nincs Mourinhóval.

Az angol élvonalban tizenhat fordulót követően a Manchester City veretlenül – tizenöt győzelemmel és egy döntetlennel -, 46 ponttal áll az élen, előnye a második helyezett Manchester Uniteddal szemben tizenegy pont. A két csapat vasárnap találkozott egymással, a Premier League csúcsrangadóján a City vendégként 2-1-re győzött.

(Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik