Foci

Legnagyobb riválisa rabolt pontot a Juventustól

A 196. Derby d’Italiát rendezték szombaton este az olasz labdarúgó-bajnokságban, a címvédő Juventus látta vendégül a listavezető Internazionalét. A torinóiaktól Mario Mandzukicnak volt két nagy lehetősége az első félidőben, de előbb Miranda vágta ki a labdáját a gólvonal elől, majd a lécre fejelt a horvát csatár.

A második félidőben Sami Khedirának volt egy ígéretes lövése, miután Samir Handanovic rémesen jött ki a kapujából, de a német középpályás nem találta e a kaput. Csak a hajrára állt be Paulo Dybala a hazaiaknál, lendített is a Juventus játékán, de nem sikerült megszerezni a győztes találatot. A Juventus 65 Serie A-meccs után játszott újra 0-0-át.

A bajnokságban a Juve 88-szor győzte le az Intert, a milánóiak 58-szor nyertek, ez pedig az 50. iksz volt.

Az Inter továbbra is veretlen a szezonban, 12 győzelmük és mindössze négy döntetlenjük van, vezetik a tabellát. A Napoli előtt ugyanakkor lehetőség nyílt, hogy átvegye a vezetést vasárnap, igaz, ehhez le kell győzni a Fiorentinát. A Juventus a harmadik a tabellán, de azonos pontszáma van a nála ugye egy mérkőzéssel kevesebbet játszó nápolyiakkal.

Eredmények – Serie A, 16. forduló

Juventus-Internazionale 0-0

Cagliari-Sampdoria 2-2 (0-2)

Fotó: Europress/AFP/Marco Bertorello

Ajánlott videó

Olvasói sztorik