Foci

Hogy tetszene egy magyar-német meccs a 2020-as foci-Eb-n?

A 2020-as foci-Eb különleges lesz, mivel először rendeznek olyan tornát, amikor Európa 12 országának városai között dobták szét a meccseket.

Mi is érintettek vagyunk, a Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad majd otthont, és persze vadul reménykedünk, hogy a tavalyihoz hasonló élményekkel ajándékoz majd meg minket a magyar válogatott.

Hogy a kijutás sikerül-e, az a jövő zenéje, az viszont eldőlt, hogy Budapest Münchennel került párba.

Az UEFA a kandidáló városokat párokba osztotta, erre azért volt szükség, mert ha kijut olyan válogatott, amelynek országa rendező, akkor az adott válogatott két találkozóját hazai pályán játszhatja a három csoportmeccséből.

Tekintve, hogy a németek 1972 óta valamennyi Eb-nek résztvevői voltak, szinte biztosra vehető, hogy a magyar szurkolók láthatják Budapesten a Nationalelfet, amely egy meccsét vívná a magyar fővárosban.

Róma Bakuval, Szentpétervár Koppenhágával, Amszterdam Bukaresttel, Bilbao Dublinnal, míg Glasgow a beugró Londonnal került össze. A helyszínpartnerek egy-egy csoport hat mérkőzésének, valamint egy-egy nyolcad- és negyeddöntőnek adnak otthont. München és Budapest az F csoport küzdelmeit bonyolítja majd le.

A tanácskozáson Brüsszel kikerült az Eb rendező városai közül, a belga fővárosba tervezett négy meccset az elődöntőnek és a finálénak otthont adó Wembley Stadionban rendezik majd.

A testület azért határozott így, mert jelentős késés mutatkozik az új brüsszeli stadion építésében, és az ilyenkor szükséges garanciákat az UEFA nem kapta. Beugróként Stockholm és Cardiff jelentkezett, de az UEFA végül nem vont be új helyszínt, hanem az utolsó három találkozó házigazdájának, a londoni Wembley-nek ítélte a négy találkozót.

Szintén kijelölték a nyitómérkőzés helyszínét, amely Róma lesz.

Erre az olasz főváros mellett Amszterdam, Glasgow, Szentpétervár és a kizárt Brüsszel jelentkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik