Foci

Fájhat a Chelsea-nek, ha a Liverpool csoportelső lesz a BL-ben

Szerda este befejeződik a Bajnokok Ligája csoportköre, kialakul a legjobb 16 mezőnye, és a nyolcaddöntősök közül 12 csapat kiléte már ismert.

A csoportelsők táborát gyarapítja a Manchester United, a Paris Saint-Germain, a Roma, a Barcelona, a Manchester City, a Besiktas és a Tottenham, a nyolcadik utas a Liverpool, a Szpartak Moszkva vagy a Sevilla lehet, mindhárom csapat az E csoportban szerepel.

Jelenleg a Pool vezeti a csoportot 9 ponttal, a Sevillának 8, a Szpartaknak 6 van, az angolok az oroszokkal játszanak az Anfielden, míg a spanyolok a Mariborhoz utaznak.

A csoportmásodikok közül a Basel, a Bayern München, a Chelsea, a Juventus és a Real Madrid már szemezgethet a lehetséges ellenfelek közül, hogy ki lenne a legideálisabb, illetve kit lenne jó elkerülni.

Ebbe a társaságba kerül a Liverpool, Sevilla, Szpartak hármas versenyfutásának vesztese, de szerda este az is eldől, hogy a Sahtar Donyeck-Napoli, valamint az RB Leipzig-Porto párosból kik készülhetnek a 2018-as folytatásra.

Az olasz bajnokságot vezető, és a veretlenségét a hétvégén, a Juventus elleni rangadón elvesztő Napoli nehéz helyzetben van, mert nem elég nyernie a 0 pontos Feyenoord ellen, abban is bíznia kell, hogy a Manchester City nem veszi lazán a Sahtar elleni mérkőzést.

Pep Guardiolának, a City edzőjének ez lesz a 100. meccse a kispadon a BL-ben, ennek ellenére nem valószínű, hogy a legütősebb kezdőt küldi a pályára, mivel hétvégén városi derbi következik a MU ellen, és a már zsebben lévő továbbjutás miatt érhető módon az élvez prioritást.

A G csoportban Gulácsi Péter és Lőw Zsolt csapata, a Lipcse ugyanúgy 7 pontos, mint a Porto, a németek a már biztosan első Besiktast fogadják, míg a portugálok a tavalyi elődöntő után idén elsüllyedő Monacót próbálják tovább szomorítani. Az egymás elleni mérleg a Portónak kedvez, úgyhogy Gulácsiéknak nem elég nyerniük, figyelniük kell a Porto meccsére is, hátha a Monaco most támad fel.

A nyolcaddöntőben a csoportelsőket a másodikokkal sorsolják össze, és ha a Liverpool megnyerni a négyesét, akkor az azt jelenti, hogy a Chelsea a PSG-t, a Barcelonát vagy a Besiktast kaphatja, mivel az angolokat és a vele egy csoportban lévő Romát nem tehetik mellé. Igaz, Eden Hazard, a Chelsea belga cselgépe azt nyilatkozta, ők nem félnek senkitől, mivel a Chelsea mindkét ellenféllel felveszi a versenyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik