Foci

Futballmeccs, amely után patakokban folyt a könny

Tulajdonképpen nem történt nagy dolog a brazil bajnokság 38. fordulójában. A Chapecoense Túlio de Melo 95. percben szerzett találatával 2-1-re verte a Coritibát és ezzel a nyolcadik, még éppen Libertadores Kupát érő helyen zárt.

Ehhez képest ilyen gondolatok jutnak az ember eszébe: történelmi pillanat, emberi nagyság, példa mindenki előtt, a közösség ereje, feltámadás – válasszon ki-ki a maga ízlése szerint, vagy találjon ki megfelelőbbet.

Mert ne feledkezzünk el, arról a csapatról van szó, amely tavaly november 28-án a Copa Sudamerica döntőjére, a kolumbiai Medellínbe repülve a leszállás előtt nem sokkal a halálba zuhant. A tragédiát emberi mulasztás okozta, nem töltöttek elég kerozint a charterjárat tankjába. A 77 utasból végül mindössze hat, a 22 futballistából mindössze három élte túl a balesetet.

A szörnyű tragédia egy éves évfordulójáról honlapunk is megemlékezett.

Mi is együtt gyógyulunk a Chapecoense-tragédia túlélőivel
Esztendeje, 2016. november 28-án a kolumbiai Medellín közelében lezuhant a brazil futballcsapatot, a Chapecoensét szállító repülőgép. A balesetben hetvenegyen haltak meg, köztük tizenkilenc labdarúgó.

A mindent eldöntő gól, amely után több játékos, szurkoló sírva fakadt 4:20-tól látható.

(Fotó: europress/Ricardo Luis Artifon / AGIF)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik