Foci

Üres kapuba sem tudott betalálni a Honvéd és DVTK

Bombagólokkal és potyával is megörvendeztette nézőit a labdarúgó NB I 18. fordulója azokat a nézőket, akik kilátogattak kedvenceik mérkőzésére.

A címvédő az Újpest után ismét vereséget szenvedett, ezúttal Debrecenben vendégeskedett Erik van der Meer csapata. Takács Tamás szerzett vezetést a találkozó 26. percében – a Honvéd védőinek asszisztálásában. Ugyan a vendégeknek volt lehetőségük az egyenlítésre, de Danilo közvetlen közelről is az üres kapu mellé tudott lőni, így kikaptak a kispestiek.

Kifogott az üres kapu Ugrai Rolandon is a Diósgyőr-Mezőkövesd találkozón, de a válogatott csatárának annyi mentsége lehet, hogy az önfeláldozóan visszarohanó Hudák Dávidon múlt, hogy nem született gól. A DVTK csatára ugyanis kaput talált legalább. Ettől függetlenül gól nem esett a mérkőzésen.

Volt viszont négy gól Újpesten, először Haris Attila zörgette meg a hálót az első játékrész hajrájában, ezzel vezetett a szünetben a Balmazújváros.

Fordulás után pár perccel még nagyobb bajba kerültek a hazaiak, Filip Pajovics csúnyán elnézte Rácz Ferenc szabadrúgását és a forduló potyáját gyűjtötte be.

Csapattársai azonban nagyot küzdöttek és két büntetőből kiegyenlítettek, mindkét tizenegyest Novothny Soma értékesítette, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Nyerni tudott Felcsúton a Haladás csapata, pedig percek alatt hátrányba kerültek a szombathelyiek – a 300. élvonalbeli mérkőzésén szereplő Szakály Péter bombájával.

A vendégek azonban tíz perc alatt egyenlíteni tudtak egy véleményes büntetőnek hála, a második félidőben pedig a győzelmet is kicsikarta a kiesés elől menekülő vendégcsapat.

Nyerni tudott a Paks is, az általában nem gólszerzőként tündöklő Szabó János gyors duplájával kerültek előnybe a tolnaiak, erre még Evgen Pavlov válaszolni tudott, de rögtön kapott még egy gólt a Vasas, így az angyalföldiek 3-1-es vereséget szenvedtek.

Eredmények – NB I, 18. forduló

Debrecen – Honvéd 1-0 (1-0)
Gólszerző: Takács 26.

Diósgyőr – Mezőkövesd 0-0

Újpest – Balmazújváros 2-2 (0-1)
Gólszerző: Novothny 67., 79. ill. Haris 40., Rácz 48.
Kiállítva: Tamás (Balmaz) 79.

Puskás Akadémia – Haladás 1-3 (1-1)
Gólszerző: Szakály 3. ill. Myke 14., 93., S. Wils 59.

Paks – Vasas 3-1 (0-0)
Gólszerző: Szabó 55., 62., Lenzsér 72. ill. Pavlov 72.
Kiállítva: Manjrekar (Vasas) 91.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik