Foci

Conte bepipult és Chelsea-ellenes összeesküvést emleget

A 15. fordulóval kezdődik a decemberi őrület a Premier League-ben, amely majd a karácsonyi és év végi meccsekkel tetőződik. A bajnok Chelsea a Newcastle csapatát fogadja a Stamford Bridge-en, és Antonio Conte, a londoniak edzője meglehetősen dühös lett, mivel a hétközi forduló után a mostani ellenfél egy nappal többet pihenhetett.

“Nehéz azt hinni, hogy véletlen ez az egész, mert már negyedszer fordul elő hasonló. Ha valaki meg akar viccelni, annak elárulom, nem szeretem, amikor szórakoznak velem”

– nyilatkozta Conte.

Hasonló ügyben emelte fel a hangját akkor is, amikor az azeri Qarabag elleni BL-meccs után három nappal a Liverpool elleni rangadón volt jelenése csapatának, és korábban a Watford és a Manchester City elleni bajnokik előtt is nehezményezte, hogy nem volt rájuk tekintettel az angol szövetség, amikor a BL-forduló után szombatra tették a meccsüket.

“Ha egyszer vagy kétszer fordul elő, azt elfogadja az ember. Amikor harmadszor is, akkor kezd összezavarodni, és velünk ez 15 forduló alatt negyedszer esik meg. Ne értsék félre, nem szeretném, ha a csapatom előnyöket élvezne, ha kétnaponta kell játszanunk, az is rendben van, csak akkor legyen ugyanannyi pihenőideje mindenkinek. Ezt olyan nehéz lenne összehozni? Nem hiszem. Így viszont fura ez az egybeesés”.

A szombaton kezdődő 33 napos időszakban a Chelsea összesen tíz meccset játszik majd, de ennél is keményebb menet vár a két manchesteri csapatra, amelyek 31 nap alatt darálják le a nekik jutó tízes penzumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik