Foci

Pénteken az egész világ Oroszországra és a Kremlre figyel

A csütörtöki próbasorsolás után, ahol Anglia Brazíliával, Spanyolország pedig Franciaországgal került egy csoportba, pénteken 16 órától már élessé válik minden, kiderül, a 2018-as labdarúgó világbajnokság hivatalos csoportbeosztása. Fájó, a magyar válogatott most sem érdekelt.

A FIFA gesztusának, no és persze az angol futballista nagyságának köszönhetően az éppen a próbasorsolás napján 57. születésnapját ünneplő Gary Lineker lesz az egyik fő közreműködő a pénteki eseményen. Miközben az 1986-os mexikói világbajnokság gólkirálya (hat találat) szembenéz majd a résztvevő nemzetek feszült képviselőivel, csak egy csapat ülhet relatív nyugodtan a padsorok közt.

A házigazda oroszok már most tudják, hogy az A-csoport első helyén vannak, csak az a kérdés, milyen csapatokat sorsol melléjük Fortuna, és közülük ki lesz az ellenfelük 2018. június 14-én a nyitómérkőzésen.

A FIFA.com a világ jelenlegi három legnagyobb sztárjának tett fel kérdéseket a sorsolással kapcsolatban. Arra voltak kíváncsiak, milyen érzésekkel tekintenek a péntek délután elé.

Nem aggódom, mert bár akadnak erősebb és gyengébb csapatok is nálunk, de minden csoport kiegyensúlyozott lesz. Nyugodt vagyok azért is, mert tudom, hogy amikor eljön az idő, a csapat készen áll. Bárki is lesz az ellenfelünk, azt le kell győznünk

– magyarázta portugál részről Cristiano Ronaldo.

Követni fogom a sorsolást, mert se edzés, se mérkőzés nem lesz délután

– így Lionel Messi, aki elárulta azért akadna egy-két csapat, akit megfelelő ellenfélnek tartana Argentína számára a csoportokörben.

Azt hiszem, készen állunk, bárkit is kapjunk ellenfélként. A mikrohullámú sütőbe már bekészítettem a pattogatott kukoricát, és hívom a családot és a barátainkat, együtt nézzük a sorsolást

–  árulta el brazil részről Neymar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik