Foci

Az ilyen megnyilvánulások miatt imádja mindenki Buffont

Gianluigi Buffon óriási egyéniség, és ezt nemcsak az olyan megnyilvánulásaival bizonyítja, mint amikor tapsolással próbálja csitítani az ellenfél himnuszát kifütyülő szurkolókat, hanem nyilatkozataival is. Legutóbb az olasz bajnokság díjátadóján villant meg, ahol őt választották az előző idény legjobb játékosának.

Most már tudom, miért bukott el a válogatott a svédek elleni világbajnoki pótselejtezőn. Boldog és büszke vagyok, és nagyon fogok vigyázni erre a trófeára, mert még sosem választottak meg a legjobb fiatal játékosnak”

– mondta Buffon, amivel derültséget okozott a közönség soraiban.

A világbajnok kapus az idény végén visszavonul, amit valószínűleg minden futballkedvelő őszintén sajnál, de azt még nem zárta ki, hogy meggondolja magát a válogatottal kapcsolatban, és jövőre néhány meccsen még beszáll. Aztán viccesen azt is megjegyezte, hogy ha 60 évesen azt hallja, hogy nincs kapusa a squadra azzurrának, akkor is szívesen megy majd, ha hívják.

Az év csapatában Buffonon kívül Dani Alves (akkor Juventus, most PSG), Kalidou Koulibaly (Napoli), Leonardo Bonucci (akkor Juventus, most Milan), Alex Sandro (Juventus), Radja Nainggolan (Roma), Marek Hamsik (Napoli), Miralem Pjanic (Juventus), Gonzalo Higuaín (Juventus), Paulo Dybala (Juventus) és Dries Mertens (Napoli) került be.

Ami érdekesség, hogy kimaradt az év legjobb tizenegyéből a gólkirály, a 29 találatig jutó Edin Dzeko kimaradt. Az év edzőjének a Napolit irányító Maurizio Sarrit választották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik