Foci

A barcások hisztiznek, de az edzőjük ritka korrekt nyilatkozatot tett

Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgója szerint “a világon mindenki látta, csak pont azok nem, akiknek látniuk kellett volna”, hogy csapattársa, Lionel Messi meg nem adott gólja szabályos volt a Valencia elleni vasárnapi rangadón.

“Kolosszális hiba volt. Mindenki tévedhet, de még én is láttam a középpályáról, hogy gól volt” – mondta Jordi Alba, aki az 1-1-re végződött találkozón a 82. percben a Barcelona egyenlítő gólját szerezte, éppen Messi pontos átadásából. “Ilyen nem fordulhatna elő, velünk pedig már az előző idényben is megtörtént a Betis ellen” – tette hozzá.

Messi a 30. percben, 0-0-nál kapásból, 17 méterről lőtt kapura, Neto, a hazaiak hálóőre pedig ügyetlenül ért a labdához, amely a lábai között a gólvonalon túlra pattant, de Ignacio Iglesias a játékvezető nem ítélt gólt.

Sok olyan helyzet van, amit a VAR segítségével sem lehet egyértelműen eldönteni, de bízom benne, hogy az ehhez hasonlókban azért segítene”

– utalt arra Sergio Busquets, a katalánok középpályása, hogy a spanyol bajnokságban a következő idénytől alkalmazzák majd a videóbíró-technológiát, melyet a Bundesligában és a Serie A-ban már használnak.  “Ez egy olyan fejlődési állomás, amelyre szükségünk van, és nemcsak a mostani gól miatt” – mondta. Hozzátette: a spanyol élvonalban a világ legjobbjai játszanak, a liga a világ legerősebb bajnoksága, így “megérdemli, hogy a legjobb technikát” alkalmazzák benne.

“Messi gólja egyértelmű volt” – reagált a barcelonai edző, Ernesto Valverde.

A tréner ugyanakkor azt is hozzátette, csapatának a kilencedik fordulóban olyan gólt ítéltek meg a Málaga ellen, amely előtt a labda már elhagyta a játékteret.

Valverde azt is elmondta, hogy csapata jól reagált a bekapott gólra, valamint dicsérte a Valenciát, amely ellenük is megmutatta, hogy immár bajnokesélyes csapatnak számít.

Az éllovas Barcelona a 13. fordulót követően megőrizte a négypontos különbséget a második helyen álló Valenciával szemben, a harmadik Atlético Madriddal és a negyedik Real Madriddal szemben viszont nyolc pontra csökkent az előnye, de ez is komoly előnynek számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik